Duizenden koffieplantjes staan klaar! 

    24.04.20 11:21 AM

    Koffie en cacao voor een zelfvoorzienend bestaan van lokale bevolking

    In Haiti worden momenteel 10.000 duizenden koffieplantjes opgekweekt om straks in de grond gepoot te worden in een her ontwikkeld agroforesty systeem.  Dit systeem moet ervoor zorgen dat de gewassen beter bestand zijn tegen de effect van het klimaat (orkanen, zware regenval, aardbevingen). Daarnaast wordt de lokale bevolking ondersteund door de stichting zodat ze op sociaal economisch niveau zelfvoorzienend kunnen worden en een duurzaam bestaan gaan opbouwen. 


    De zaadjes worden gezaaid in kleine zakjes en opgekweekt tot kleine plantjes, zodat ze straks de grond in kunnen, waar ze kunnen uitgroeien tot volwaardige koffieplanten. Over een paar jaar zorgen ze dan voor een goede kwaliteit koffiebonen. 


    Ik ben partner bij dit mooie project en verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie. Samen hebben we recent de merkessentie en merkidentiteit voor de stichting en de koffie en cacao producten bepaald. Ik hoop binnenkort het merk te kunnen introduceren en dan kunnen we verdere stappen zetten op een groter publiek te bereiken en samenwerkingsverbanden aan te gaan.